Poezennamen
Katernamen
   Kattennamen

Het vinden een goede en passende kattennaam is niet eenvoudig. Natuurlijk zijn er een heleboel leuke en originele namen te vinden, maar vaak houden baasjes het wat simpeler. Populaire poezennamen zijn Minoes, Doortje, Miep en Lotje. Katers hebben vaak een wat stoerdere naam. Zo zijn Tom, Tijger, Bolle en Gizmo populaire namen voor katers.

Het verzinnen van een naam is niet gemakkelijk. Als een kat vlekken heeft, ligt Vlekkie of Spot voor de hand. Vandaag de dag kiezen baasjes echter vaak voor een gewone namen. Zo lopen er diverse katten rond die Fleur, Lotte, Joris of Bram heten. We hebben een overzichtje opgesteld met kattennamen die wij leuk vinden voor het dier. Niet alle namen zijn even voor de hand liggend. Bekijk hier de kater en poezen top vijf die door onszelf is opgesteld.

Namen top vijf kater (zelf samengesteld, mijn eigen favoriete kattennamen, hier kunnen dus geen rechten aan ontleend worden).

Katernamen top vijf
  1. Benjamin
  2. Claus
  3. Prummel
  4. Gerrit
  5. Hommel
Poezennamen top vijf
  1. Milou
  2. Jonne
  3. Poezel
  4. Nanna
  5. Astra
Het is natuurlijk leuk als de naam van je kat bij het beestje past. Als je een rustige kat hebt, maar je noemt hem Speedy, dan is dat een beetje raar. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Het is echter moeilijk te voorspellen of de kitten zich later naar zijn naam gaat gedragen...