De leukste kattennamen van 2019

Een leuke naam voor je nieuwe kat is een must, ook al maakt het je kat waarschijnlijk helemaal niets uit.
De leukste kattennamen van 2019 heb ik hier voor je verzameld, kies een leuke naam uit die goed bij je nieuwe kat past!


de leukste kattennamen

Populairste kattennamen

Elk jaar komen er weer leuke lijstjes uit van dierenartsen en verzekeraars over de populairste kattennamen van het jaar. Ook dit jaar zijn er weer diverse lijstjes te vinden op internet, maar welke lijst heeft de beste en leukste namen? Hieronder heb ik een aantal lijstjes verzameld zodat je op je gemak kan kijken en de allerbeste kattennaam voor je kat of poes uit kan kiezen. Natuurlijk hoef je niet perse een naam uit één van de lijsten te gebruiken, maar het is wel een mooie manier om inspiratie op te doen voor een naam.

De populairste kattennamen volgens Royal Canin

Royal Canin staat bekend als topmerk als het aankomt op kattenvoer en hondenvoer. Ook zij hebben elk jaar een lijst met de populairste en leukste kattennamen. Dit jaar ziet de lijst er als volgt uit;

 1. Luna
 2. Simba
 3. Tijger
 4. Minoes
 5. Mickey
 6. Tommy
 7. Gizmo
 8. Max
 9. Tommie
 10. Sam

Op de website van Royal Canin kun je ook alle populaire namen per kattenras bekijken, zeker de moeite waard om even te doen voor meer inspiratie.
De website van Royal Canin vindt je via deze link.

De populairste kattennamen volgens Petplan

Dierenverzekeraar Petplan heeft ook elk jaar een nieuwe lijst met de populairste en leukste kattennamen. Zij hebben zowel een top 10 populairste als een top 10 grappigste kattennamen samengesteld. Hieronder heb ik de top 10 populairste kattennamen overgenomen van hun.
Mocht je de top 10 grappigste kattennamen ook willen zien, neem dan een kijkje op de website van Petplan via deze link.

 1. Pip
 2. Luna
 3. Simba
 4. Nala
 5. Max
 6. Bella
 7. Lola
 8. Joep
 9. Charlie
 10. Tijger
de leukste kattennamen

De populairste kattennamen volgens Cats Protection (UK)

Het Engelse Cats Protection heeft ook een onderzoek gedaan naar populaire kattennamen. Ze hebben een survey gedaan onder ruim 34.000 katteneigenaren met de vraag wat de naam van hun kat of poes is. Daaruit hebben ze twee lijsten samengesteld, één lijst met katernamen en één lijst met poezennamen. Let op dat de lijsten enkel Engelse namen bevatten, dus typisch Nederlandse namen als Tijger zul je er niet in terugvinden. Toch zijn het twee leuke lijsten met namen, ook voor de Nederlandse katten. Een Engelse naam klinkt toch ook prima voor Nederlandse kat, vindt je niet?

Populairste katernamen:

 1. Charlie
 2. Oscar
 3. Alfie
 4. George
 5. Jasper
 6. Milo
 7. Leo
 8. Merlin
 9. Harry
 10. Monty

Populairste poezennamen:

 1. Poppy
 2. Molly
 3. Luna
 4. Bella
 5. Daisy
 6. Millie
 7. Rosie
 8. Tilly
 9. Willow
 10. Lily

De populairste kattennamen volgens Reaal Dier & Zorg

Dierenverzekeraar Reaal Dier & Zorg heeft dit jaar ook een lijstje opgesteld. Deze lijst beslaat de top 5 van ruime 120.000 onderzochte namen uit hun database. Als je de vorige lijsten heb gezien dan begin je een trend te zien, namen uit The Lion King zijn erg populair dit jaar. Goede marketing van Disney zullen we maar zeggen.
Anyway, hier is de lijst van Reaal Dier & Zorg;

 1. Simba
 2. Nala
 3. Bella
 4. Pip
 5. Millo

Conclusie van alle lijstjes

De eerste conclusie die we kunnen trekken uit de lijstjes, is dat de meeste lijsten zo goed als hetzelfde zijn als vorig jaar. Er is niet heel erg veel variatie te vinden tussen 2018 en 2019. Wat verder wel opvalt is dat de naam Simba (en in mindere mate Nala) bijna overal bovenaan staan. The Lion King namen zijn enorm populair dit jaar, waarschijnlijk mede dankzij de remake van de originele film.

Lees ook:

Plaats een reactie